resepi nasi arab sedap resepi nasi arab ayam resepi nasi mandy

Bahan-bahan ( 3 orang ) 6 ketul ayam 4 ulas bwg merah 3 ulas bwg putih 1 inci halia 3 kuntum bunga cengkih 3 kuntum bunga lawang 1 btg kulit kayu manis Bahan-bahan: 4 cawan beras basmathi ~ cuci dan rendam 30 minit dan toskan 1 ekor ayam ~ potong kecil 1 cawan yogurt 3 biji bawang besar ~ dihiris Nasi Kabsa ialah nasi Arab yang dimasak bersama dengan lauknya samada ayam, daging lembu atau kambing. Bahan-Bahan Minyak Zaitun 1 biji bawang besar Malam ni, hubby ada meeting, tinggal saya dan anak anak di rumah. Jadi saya plan nak memasak nasi ayam original untuk makan malam. Bukan apa, bila masak Yaa ampuun sedap nyer Nasi Beriani Pakistan. Sungguh tak tahan, tak boleh tahan. Saya minta juga untuk makan walaupun hubby tak membenarkan saya makan Ahad malam lepas aku cakap dengan Akram macam nak makan Nasi Arab. Sebenarnya memang dah lame teringin nak makan sebab macam dah lame sangat tak makan. NASI ARAB AL JAWAHER Resepi : Rempah keluaran Restoran Nasi Arab Al Jawaher, Kuantan Dicubarasa : Ummi @ Home Sweet Home Bahan (berdasarkan pada paket Hidangan tengahari tadi iaitu nasi Mandhi. Kali ni ada sedikit kelainan drp resepi yg dibuat sebelum ini. Kali ini akak berpandukan kpd resepi dari blog DeebPunyeCite

Related Post :


RESTORAN BASHA: resepi nasi arab
Bahan-bahan ( 3 ) 6 ketul ayam 4 ulas bwg merah 3 ulas bwg putih 1 halia 3 kuntum bunga cengkih 3 kuntum bunga lawang 1 btg kulit kayu manis... Read More

RESTORAN BASHA: RESEPI Nasi Beriani Ayam
Bahan-bahan: 4 cawan beras basmathi ~ cuci rendam 30 minit toskan 1 ekor ayam ~ potong kecil 1 cawan yogurt 3 biji bawang besar ~ dihiris... Read More

Resepi Raidah: Kabsa (Nasi Orang Arab)
... Read More

Chef D'man: Resepi Mudah Nasi Kabsa Ayam
Nasi Kabsa nasi Arab dimasak bersama lauknya samada ayam, daging lembu kambing. Bahan-Bahan Minyak Zaitun 1 biji bawang besar... Read More

Nasi Ayam Original - Azie Kitchen
Malam ni, hubby meeting, tinggal anak anak rumah. Jadi plan nak memasak nasi ayam original makan malam. Bukan , masak ... Read More

Azie Kitchen: Yaa Ampuun Sedap Nyer Nasi Beriani Pakistan
Yaa ampuun sedap nyer Nasi Beriani Pakistan. Sungguh tak tahan, tak tahan. Saya minta makan walaupun hubby tak membenarkan makan ... Read More

Resepi Raidah: Nasi Kabsa Kambing/Ayam
... Read More

Syazwana Jamal: Nasi Arab Al Zahara, Nilai l Murah + Sedap
Ahad malam lepas cakap Akram macam nak makan Nasi Arab. Sebenarnya memang dah lame teringin nak makan sebab macam dah lame tak makan.... Read More

  • Tags


  • Traditional Food is powered by WordPress with White as Milk
    designed by Azeem Azeez. Entries (RSS) and Comments (RSS).